Nieuws

Yamaha creëert nieuwe mixercategorie perfect voor podcasters, gamers en muzikanten

Yamaha introduceert de AG03 en de AG06: hybride mengpanelen en USB-audio-interfaces voor webcasting, podcasting, gaming en muziekproductie. De AG-serie biedt audio-opname en weergave met hoge resolutie (24-bits/192 kHz), iOS-compatibiliteit en werking op batterijen.

Een belangrijk kenmerk van de AG-serie is de intuïtieve ‘TO PC’-schakelaar waarmee gebruikers kunnen selecteren welke ingangen terug worden gerouteerd naar een computer of iOS-apparaat. Selecteren van Dry CH 1-2 zorgt dat de computer of iOS de ingangen 1 en 2 opneemt, terwijl de INPUT MIX-schakelaar alle ingangen naar de computer of het iOS-apparaat routeert via USB voor standaard muziekproductietoepassingen. De LOOPBACK-functie in het gedeelte TO PC, dat perfect is voor podcasters, routeert alle ingangen naar de stereo USB-uitgang, samen met de USB-invoer van de computer. Dit maakt het mengen van microfoons en instrumenten met muzieklagen, geluidseffecten of de audio van computers en iOS apparaten een fluitje van een cent.
Gamers kunnen ook hun geluid in real-time aanpassen met de ingebouwde hoofdtelefooninterface en hardwareregelaars, waardoor er geen softwarebedieningspaneel hoeft te worden geopend. De AG is het perfecte hulpmiddel voor het maken van video’s op sites zoals Twitch.tv.

Het Zwitserse legermes.

In tegenstelling tot USB-audio-interfaces die meestal afhankelijk zijn van software voor de routering, effecten en monitoring, elimineert de volledig nieuwe AG-serie de noodzaak van software en biedt het gebruiksvriendelijke routing en DSP-regelaars op het bedieningspaneel. Dit alles wordt gecombineerd met audio met een hoge resolutie: 24-bits, 192 kHz.

De AG serie beschikt ook over de befaamde kwalitatief hoogwaardige Yamaha D-PRE-microfoonvoorversterkers en ingebouwde DSP-effecten, samen met een AUX-ingang voor een extra muziekbron – zoals een iPod. De integratie van een voetschakelaaringang zorgt dat artiesten een voetschakelaar kunnen gebruiken om het effect van een microfoonkanaal uit te schakelen op het moment dat ze tussen de songs praten. Afzonderlijke regelaars voor hoofdtelefoon/monitorvolume zijn perfect voor gamers die video’s delen. De lay-out zorgt dat verborgen of moeilijk te vinden softwareregelaars op het bedieningspaneel beschikbaar zijn met gebruiksvriendelijke faders, knoppen en schakelaars. 1-TOUCH DSP maakt het gemakkelijker dan ooit om professionele geluidskwaliteit te realiseren.

De AG06 beschikt over zes kanalen: een hoofdingang geoptimaliseerd voor zang met een D-PRE microfoonvoorversterker van studiokwaliteit, een tweede flexibel kanaal voor een andere microfoon of een gitaar en twee stereo-ingangen voor toetseninstrumenten of andere bronnen op lijnniveau. Het flexibele tweede kanaal beschikt over 1-TOUCH AMP SIM DSP voor een uitstekend gitaargeluid met een druk op een knop. De driekanaals AG03 beschikt over een enkele 60mm-fader voor de hoofdingang met D-PRE microfoonvoorversterker en een Hi-Z-ingang waar u gitaren en basgitaren rechtstreeks op aan kunt sluiten.

Delen

D-Fusion On Air 2020
De beste beats