Nieuws

Nieuw label Estrou schud de kussen op

Estroe, één van Nederlands meest prominente dj’s, is een eigen label gestart. Rosedale Records slaat een brug tussen Estroe’s eigen producties, gerenommeerde producers en de talentvolle artiesten die zij via haar Estroe Electronic Music Advice agency en platenlabel EevoNext heeft leren kennen. Verwacht geen standaard houseplaatjes, maar een dieper, gelaagd geluid waarmee de Rotterdamse dj bewust de spannende randjes van de dansvloer gaat verkennen.

In die zin ligt het label in het verlengde van Estroe’s eigen smaak. Sinds eind jaren 90 is zij achter de draaitafels te vinden, maakte naam met een elegant techno- en housegeluid, deed optredens over de hele wereld om begin deze eeuw ook als producer door te breken. Haar debuutalbum “Elemental Assets” (Connaisseur Recordings) uit 2009 en de in 2013 verschenen opvolger “Comfort and Closure” (EevoNext Recordings) onderstreepten in die zin haar gevoel voor melodieuze en zelfs emotioneel geladen house en techno.

Dansmuziek met een ziel, dat is altijd het uitgangspunt geweest voor Estroe. Van haar residency in de legendarische Amsterdamse club Mazzo, begin deze eeuw, tot haar regelmatige optredens tijdens de avonden van Dave Clarke in de Melkweg of haar eigen solo-avond Estroe Invites. Maar ook haar werk als jurylid bij Nederlands producer-contest Vinylized, tijdens de workshops die ze geeft op de Red Bull Music Academy en op haar eigen Estroe Advice agency, waar ze aspirant dj’s en producers traint op het gebied van creativiteit, en (label) management -het gaat steevast om geluiden met gevoel, zorgvuldig en met oog voor detail geselecteerd.

Rosedale Records
Dit nieuwe label is een logisch vervolg op die zoektocht naar kwaliteit. De afgelopen negen jaar runde Estroe samen met Stefan Robbers (Acid Junkies) het label EevoNext Recordings, waar zij met veel plezier muziek uitbracht van nationale en internationale artiesten. Het leverde haar veel ervaring op, die zij nu inzet met haar eigen label Rosedale Records, een plek waar ook die persoonlijke smaak en inzicht tot uiting komen. Zoals gezegd zullen haar eigen producties hier af en toe een plek krijgen, al ligt de focus op de artiesten die ze via haar andere activiteiten (EevoNext, Estroe Advice) heeft leren kennen. Kortom, een plek voor nauwkeurig geselecteerde delicate house en techno met een vleugje ambient. De muziek kan moody en melancholiek zijn, maar blijft altijd draaibaar voor de kenners.

De eerste release op Rosedale Records staat gepland voor oktober en brengt ons twee tracks van Estroe: de clubby track “I See You”, gebaseerd op een inspirerende sessie met een klant van Estroe Electronic Music Advice, op deze release geremixt tot een acid techno monster door Deadbeat, berucht technoveteraan uit Montreal. Tweede track “I Wish” is luchtig en melodieus, die in de remix van Nadia Struiwigh (een 25-jarig talent die zich in het verleden al heeft bewezen op EevoNext en als volwaardige draaipartner van Estroe) juist een spannende tweede laag krijgt.

Verdere geplande releases komen van de Spaanse producer Gale Talk, ook al bekend van EevoNext, de via Estroe Advice ontdekte nieuwkomer Colophon. (Haarlem) en andere uiteenlopende artiesten. Een aantal keer per jaar zullen er speciale vinyl releases uitkomen, ook deze eerste release is op vinyl verkrijgbaar (via Triple Vision), en vanzelfsprekend zijn alle tracks ook digitaal te koop via de bekende stores.

Delen

D-Fusion On Air 2020
De beste beats