Nieuws

Nieuw Belgisch Festival LINK brengt techno, Fuse en Cocoon naar Luik

Op 4 april 2015 vindt het gloednieuwe Luikse technofestival Link Festival plaats. Voor zijn eerste editie verenigt het twee grootheden uit de techno-scene: de iconische Brusselse nachtclub Fuse Club en het instituut Cocoon, het mythische Duitse platenlabel van technogrootheid Sven Vath.

Link Festival is het geesteskind van Luikenaars Dany Rodriguez en Soledad Tosin, beide oprichters van het bekende Waalse technoconcept ‘100% Pure Electronic’. Tosin is daarnaast de bezieler van ‘Legendz’ (LGNDZ). Dany Rodriguez  is een veelgevraagd techno-dj en producer en runt zijn eigen label ‘Recode Musik’. De heren kiezen met Link Festival resoluut voor de technomuziek in al zijn facetten.

Link Festival verwelkomt de crème de la crème van de hedendaagse technoscene in vier zalen, elk met hun eigen host: Cocoon, Fuse Club, 100% Pure Electronic en Recode Musik.

Fuse Club werd opgericht in 1994 en was de eerste technoclub in België. Al van in de begindagen had het de reputatie de meest innovatieve artiesten uit de scene te programmeren. Cocoon zag het levenslicht in 2000 en is wereldwijd een referentie op het vlak van techno. Het label van ‘papa Sven (Vath)’ staat vooral bekend om zijn waanzinnige nachten in Amnesia Club op Ibiza. Het Luikse 100% Pure Electronic Music staat garant voor kwalitatieve techno-evenementen en ontving in totaal al meer dan 20.000 bezoekers. Recode Musik, ten slotte, is het technolabel van Luikenaar Dany Rodriguez 

Delen

D-Fusion On Air 2020
De beste beats